Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Savi - käyttö ja ominaisuudet

Savityypeillä on eri ominaisuuksia mineraalipitoisuuksista johtuen.

Puhtaassa luonnonsavessa on paljon iholle hyödyllisiä mineraaleja ja entsyymejä. Savi syväpuhdistaa ihohuokoset ja kirkastaa ihoa sekä vilkastuttaa verenkiertoa ja solujen uudistumista.


Savea voi myös käyttää vauvan ihonhoitoon talkin sijaan.


Sekoita saveen vettä ja/tai öljyä naamion muodostamiseksi. Voit lisätä seokseen haluamaasi eteeristä öljyä tai vaikka hunajaa.


Savella voi pestä ja hoitaa myös hiuksia ja hiuspohjaa.

  

Vaaleanpunainen "ruususavi" sopii hyvin normaalille, kuivalle ja herkälle iholle. Rautaoksidin kapillaarisuonia vahvistavan vaikutuksen ansiosta savi on ihanteellinen punehtuvalle ja couperoottiselle iholle. Elävöittää väsynyttä ihoa ja kosteuttaa.

Valkoinen savi tai kaoliinisavi on mieto eli herkälle ja myös kuivalle iholle sopiva. Se voi vaalentaa pigmenttiläikkiä ja pehmentää ryppyjä.

Vihreä savi sopii rasvaiselle iholle ja hiuspohjalle, koska se imee rasvaa ja epäpuhtauksia iholta ja kehosta.  Vihreä savi käy rasvaisen ihon ja aknen hoitamisen lisäksi myös erilaisiin iho-ongelmiin, kuten ihottumiin.

 

Luontoemon luonnonsavivalikoimasta löydät nämä kolme savityyppiä.


 

Saven terapeuttiset ominaisuudet


Antibakteerinen: Saven sisältämät mikro-organismit lisääntyvät miljoonakertaisesti kosketuksessa bakteerien kanssa ja tuhoavat ne ennen kuin bakteerit ehtivät reagoida, mikä poistaa infektion.

Virkistävä: Savi imee lämmön itseensä hyvin nopeasti, myös kuumeen, ja poistaa kipua ja epämukavaa oloa.

Parantava/arpeuttava: Parantaa haavat ja palovammat ja usein arpia jättämättä.

Rauhoittava, puhdistava: Vaikuttaa koko kehon tasapainoon. Toimii useimmissa sairauksissa.

 

Saven koostumus ja lisää sen ominaisuuksista


Saven koostumus muistuttaa ihmisen elimistöä: se sisältää mm. rautaa, magnesiumia, kalsiumia, natriumia ja kaliumia. 

Savi on hyvin imukykyistä. Se imee itseensä ihmiskehossa olevat vieraita ja myrkyllisiä aineita, esimerkiksi virtsahappoa, mätää, limaa, ylimääräistä lämpöä, ​​radioaktiivisuutta sekä myös huumeita ja lääkkeitä, jotka ovat synteettisiä kemikaaleja. 


Savi voi poistaa myös sädehoidon ja kemoterapian sivuvaikutuksia ja tuoda lisää elinvoimaa. Savi voi helpottaa palovammoja paranemaan, ja sen sanotaan auttavan jopa huonovointisuuteen ja hiustenlähtöön.

Sen lisäksi että savi imee myrkkyjä, se myös luovuttaa ihmiskeholle ravintoaineitaan. Se antaa energiaa, mikä on välttämätön tekijä paranemisen kannalta. Savella on sähkömagneettisia voimia, siiksi se vaikuttaa myös solutasolla ja elvyttää kehoa. Tämän vuoksi neuvotaan kävelemään paljain jaloin mieluiten kostealla avomaalla, koska se vahvistaa hermostoa, poistaa myrkkyjä jalkojen kautta ja luo yhteyden maan ja ilmakehän magneetti- ja sähkövirtaan.

 

Historiaa


Savea on käytetty terapiamuotona jo Homeroksen (800 eKr.) ja Hippokrateen, lääketieteen isän (460-337 eKr.) ajoista lähtien. Jeesuskin käytti savea parantaakseen sokeana syntyneen miehen (Joh. 09:06). 

Berliiniläinen lääkäri Julius Stumpf totesi kolme vuotta saviseen maahan haudatun naisen ruumiin kehon ja vaatteiden säilyneen lähes täydellisesti. Siten osoitettiin, että saviperäisessä maassa oli ainesosia, jotka vastustivat hajottajabakteerien toimintaa, ja jotka voisivat siten olla sopivia myös haavojen hoitoon. Hänen teoriansa todistettiin vuonna 1886, kun eräät lääkärit olivat päättäneet katkaista potilaan jalan suuren mätäpaiseen takia. Kun potilas kieltäytyi amputoimasta jalkaansa, lääkärit päättivät soveltaa tohtori Stumpfin ajatuksia hoitamalla paisetta laittamalla siihen savea. Ennen pitkää epämiellyttävä haju katosi ja jalka parantui. Hoito on nyt käytössä maailmanlaajuisesti, erityisesti Etelä-Amerikassa. Jopa öljynporauslautoilla on käytetty savea öljyn puhdistamiseksi saven epäpuhtauksia sitovan kyvyn ansiosta.

 

Käytä luonnonsavea kasvojen ja hiusten puhdistamiseen ja hoitoon - samalla vähennät purkkien, puteleiden ja purnukoiden määrää.

<< Tiedonlähde

<< Savi Luontoemon verkkokaupassa