Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Supermarjat maailmalta

Açai, Goji, Guaraná, Maca - eksoottiset supermarjat ja -hedelmät ovat tulleet jäädäkseen ja täydentämään makuvalikoimaa upeiden kotimaisten marjojen ja hedelmien joukossa.

Açai

Açai on Amazonilla kasvava marja, jota alkuperäiskansa on käyttänyt ravintonaan jo vuosisatojen ajan.

Suuren suosion maailmalla saavuttanut “supermarja” tunnetaan yleensä acai [akai] -nimellä. Alkuperäisnimi lausutaan kuitenkin [asai] - portugalin kielessä s-kirjainta merkkaa ç, eli c jossa on pieni väkänen alla.

Açaita tarjoillaan Brasiliassa kulhosta lusikalla syötävänä kylmänä seoksena, usein mysliä höysteenään. Açai on ihanan raikas, viilentävä, herkullinen ja mikä parasta, erittäin terveellinen ja terveysvaikutteinen välipalaherkku.

Suomalaiselle tulee mieleen mustikka: suunnilleen saman väristä, maultaankin muistuttava ja ravintoarvoiltaan vähintään yhtä tehokas.

Suomessakin “acaita” myydään esim. kuivattuna jauheena, kapseleissa ja mehuna. Brasilialainen Paulo tuo Suomeen pelkkää marjaa itseään sisältävää açai-nektaria pieninä pakastettuina annospusseina.

Açaita myydään Suomessakin kapseleina, pillereinä ja yhtenä ainesosana mehuissa. BRS Importin maahantuomat pakasteet sisältävät 100 % marjaa ja hedelmää, ilman sokeria ja lisäaineita. Hyvin säilyvät ja helposti käytettävät pakasteet tuovat erinomaista vaihtelua smoothieihin.

Açain ravintoarvot: erittäin paljon antioksidantteja, vitamiineja (B1, B2, B3, C, E), terveellisiä rasvahappoja (omega 3, 6 ja 9), kuitua, runsaasti proteiinia ja rautaa, fosforia, kalsiumia, kaliumia

Huomioitavaa: ruokahalun väheneminen, suuri energiamäärä, açain pieni määrä yhdistelmävalmisteissa

Goji

Goji-marja on alunperin kotoisin Tiibetistä, Himalajan rinteillä. Edelleenkin suotuisin kasvuympäristö tälle marjalle on vähäsateinen, aurinkoinen, puhdas korkea paikka. Jo tuhansia vuosia marjaa käyttäneet kiinalaiset ovat erityisen tarkkoja siitä, miltä alueelta marja, tai yleensäkin eri kasvit ja yrtit ovat kotoisin."Goji" tarkoittaa iloista ja sitä sanotaan maailman ravintorikkaimmaksi marjaksi. Kuivatut goji-marjat ovat antioksidanttipitoisuudeltaan ylivoimaisia.
Gojin ravintoarvo: runsaasti antioksidantteja, C-vitamiinia, beetakaroteenia, sinkkiä, kalsiumia, kaliumia, rautaa, magnesiumia, mangaania, kromia, kuparia, seleeniä, natriumia ja fosforia. Lisäksi 18 aminohappoa sekä A-, B1-, B2-, B6- ja E-vitamiineja.

Maca

Maca kasvaa yli 4000 metrin korkeudessa Andeilla. Se sisältää runsaasti hiilihydraatteja, aminohappoja, rasvahappoja, b-vitamiineja, E-vitamiinia, kalsiumia, fosforia, sinkkiä, magnesiumia, kuparia ja rautaa. Maca sisältää estrogeenisia steroidiglykosideja, jotka lisäävät energiaa ja kestävyyttä. Maca onkin urheilijoiden suosiossa. Kasvin uskotaan myös lisäävän seksuaalisuutta, lisäävän hedelmällisyyttä ja vaikuttavan impotenssiin. Se lievittää myös vaihdevuosioireita ja muita hormonitasapainoon liittyviä oireita.

Annostus: 1 g macaa kahdesti tai kolmesti päivässä.